AK Parti'den Solgun'a Ziyaret

AK Parti Muş İl Başkanlığı, Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilere açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, bir Muşlunun genel başkan olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

İl Teşkilatı olarak her zaman Solgun'un yanında yer alacaklarını dile getiren Ergün, tütün üreticilerinin de eski günlerine geri dönmesini çok istediğini ve hazırlayacakları projelere destek olacaklarını kaydetti.

Ziyaretin kendisini memnun ettiğini aktaran Solgun ise, tütün üreticisinin sorunun çok olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Tütün üreticisi, Kemal Derviş'in getirdiği yasanın ardından sıkıntılı döneme girdi. Biz bu yasanın değiştirilmesini ve eski yasayı geri getirilmesini istiyoruz. Bunun için de çalışacağız. Şu anda herhangi bir kota yok. Üretici ne kadar tütün yetiştirirse yetiştirsin firmalar gelip bu tütünleri satın alıyor. Tekrar eski günlerdeki günlere geri döneceğiz ve tütün üreticisinin yüzünü güldüreceğiz. Muş'un ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Biz de bu ekonominin tekrar canlanmasını istiyoruz. Şu anda hükümetimiz tarafından tarım ürünlerine, tarım aletlerine destek veriliyor. Ama tütün ve ekipmanlarına destek verilmiyor. Oysa tütün de bir tarım ürünüdür ve bunun desteklenmesi gerekir. Çiftçiler arasında ayrım yapılmasın. Bu ülkeye yılda 90 bin ton ithal ediliyor. Oysa ithal edilen bu tütünü bizim üreticilerimiz fevkalade üretebilir. Bugün Çin'de tütün üretiminde makine kullanılıyor ve bundan dolayı tütünü ucuza mal ediyor ve ülkemize gönderiyorlar. Eğer bizim ülkemizde de tütün ve ekipmanlarına destek verilirse, üreticilerimiz de tütünü ucuza mal edebilir ve tütün ithalatını bitirir, yılda 85 bin ton olan ihracatı da arttırmış oluruz.'

Kaynak: AA