Adıyaman'da Kamu, Üniversite Ve Sanayi Güç Birliği Yapıyor

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında Kamu, Üniversite ve Sanayi işbirliği Planlama ve geliştirme kurulu toplantısı yapıldı.

Adıyaman'da Kamu, Üniversite Ve Sanayi Güç Birliği Yapıyor
Adıyaman’da Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, sanayide inovasyona yönelerek ileri teknoloji ağırlıklı bir yapıya kavuşmak amacıyla gerçekleştirilen toplantı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Koordinesinde gerçekleştirildi.

Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında düzenlenen Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu koplantısına, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Yard. Doç Dr. Müslüm Altun, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, TÜMSİAD Başkanı Erkan Çakmak, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Adıyaman Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Selda Tandoğan, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Coşkun, İKA Temsilcisi ve diğer ilgililer katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan’ın kurulun işlevi ile ilgili yaptığı sunumun ardından üyeler, kurulun stratejik yol haritasına dair görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin Adıyaman’da etkin bir şekilde sağlanmasının, AR-GE ve yenilik kapasitesinin artırılarak sanayi profilinin yüksek, orta ve ileri teknoloji alanlarına evrilmesi açısından ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Görüş ve önerilerini kurul üyeleriyle paylaşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kamu, Üniversite ve Sanayi işbirliği mekanizmasının önemine değinerek, “Bu üçlü mekanizmanın yol haritasının başarılı bir şekilde uygulanması amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bir strateji planı hazırlamıştır. Bu eylem planı çerçevesinde sanayicilerimize katkı sağlamak amacıyla ilk olarak bir kurul oluşturuldu. Şu bir gerçek ki, bugün ilimizde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği istenilen düzeyde değildir. Üniversite ve Sanayi arasında bugüne kadar ciddi bir ilişki kurulamamıştır. Bu toplantı sonrası üniversite ile sanayi arasındaki dayanışmanın daha da güçleneceğine, her iki sektörün birbirine daha da yakınlaşacağına ve ilimize önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyorum. Hepimizin malumu olduğu gibi dünya artık küçük bir pazar haline gelmiş, o pazarda eğer fiyat analizini yapmışsanız, maliyetlerinizi düşürmüşseniz ve kaliteli bir ürün üretebiliyorsanız o pazara çok rahat bir şekilde girebilme imkânı bulunmaktadır. Ama bu saydıklarım oluşturulamamış ise o pazardan uzaksınız demektir. İnşallah yakın bir zamanda bu kurulun alt bileşenlerini oluşturduktan sonra iki ayda bir toplantılar yaparak, kurulun almış olduğu mesafeyi görüşeceğiz. Bu kurulun Adıyaman’a hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA