Tayvanlı Ressam Yahon Chang'dan Ankara'da Sergi

Kadim Çin geleneğiyle modern sanatı bir arada kullanan Chang'ın 'Akış' isimli sergisi Cermodern Sanat Merkezi'nde açıldı.

Tayvanlı ressam Yahon Chang'ın 'Flow/Akış' isimli sergisi başkentli sanatseverlerle buluştu.

Cermodern Sanat Merkezi'ndeki serginin açılış konuşmasını yapan küratör Atilla Güllü, Tayvanlı sanatçı Chang'ın ülkesinde kadim Çin kültürünün temsilcisi olduğunu belirtti.

Kadim Çin kültürünün 2 bin 500 yıllık bir geçmişi olduğunu dile getiren Güllü, Yahon Chang'ın bu kültürün modern temsilcisi olduğunu ifade etti.

Güllü, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sergiye katılamayan Chang'ın gönderdiği teşekkür mesajını sanatseverlerle paylaştı.

Güllü, sanatçının, Türkiye'nin Avrupa ve Asya arasında bir köprü konumunda olduğunu ve sergisinin iki ülke arasındaki ilişkileri artırmaya, kardeşliği geliştirmeye yardımcı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyonu Temsilcisi Tai-Hsiang Yaser Cheng, açılışta yaptığı konuşmada, Tayvan'ın güneyinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenleri anarak, yakınlarına sabır diledi.

Tayvan'ın geçen ay seçilen ilk kadın lideri Tsai Ing-wen için Türk hükümetinin gönderdiği tebrik mesajlarından ötürü müteşekkir olduklarını söyleyen Cheng, iki ülke arasında karşılıklı ücretsiz e-vize programı başlatıldığını belirtti. Cheng, karşılıklı ticaret hacminin artırılmasının, daha yüksek kalitede tarım ve bilgi teknoloji ürünleri alınmasını teşvik edeceğini aktardı.

Türkiye'de Dünya Mirası listesine girmiş 15 tarihi ve kültürel alan bulunduğunu dile getiren Cheng, Chang'ın sergisini böyle kültürel zenginliklere sahip bir ülkede açmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok da böylesi önemli bir sanat etkinliği aracılığıyla Tayvan ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağının pekiştirildiğini vurguladı.

Altıok, Tayvan'daki depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, ülke halkını, gösterdikleri sabırdan ötürü selamladığını ifade etti.

Teknolojik kaynak yaratmada öncü Tayvan'ın ahlak, bilim ve demokrasiyi çağın koşullarında en iyi şekilde devam ettiren örnek ülkelerden olduğunu söyleyen Altıok, görevine başlayan Tsai'yi kutladı.

Yahon Chang'ın 'Akış' adlı kişisel sergisinin açılış kokteyline Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Kanada'nın Ankara Büyükelçisi John Holmes ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar katıldı.

Kadim Çin geleneğiyle modern sanatı bir arada kullanan Yahon Chang, sergisinde binlerce yıl ötesinden gelen kültürel birikimi, efsaneleri ve mitleri tablolarındaki akıcı ve dışa vurumcu fırça darbeleriyle Ankaralı sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergi 12 Şubat - 20 Mart tarihleri arasında CerModern’de görülebilecek.
Kaynak: AA