Silifke'de 'Tarım Günleri'

Silifke ilçesinde bu yıl ilki düzenlenecek 'Tarım Günleri'nde, ilçede yetişen ürünler tanıtılacak.

İçel'in Silifke ilçesinde bu yıl ilki düzenlenecek 'Tarım Günleri'nde, bölgede yetişen ürünler tanıtılacak.

Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle 27-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek etkinlikle ilgili bir restoranda tanıtım toplantısı düzenlendi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, burada yaptığı konuşmada, ilçenin tarım ve turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, 'Silifke artık Silifkelilerin değil, dışarıda yaşayan insanların da geliştiğini, geleceğini gördükleri bir ilçe ve yatırım yapmak istiyorlar. Buradan tarla almak istiyorlar. Düzenlenecek bu Tarım Günleri ile de ürünlerimizin ünü dünyada daha da artacaktır' dedi.

Silifke Ticaret ve Sanayı Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise, Tarım Günleri'nin ilçe tarımı açısından önemli olacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

'Amacımız, Silifke’yi ve Silifke’nin ürünlerini dünyaya tanıtmak. Bunun için 60 stantlık bir fuar merkezi açmayı ve karnaval havasında bir açılış gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz, başta dünyaca ünlü çileğimiz olmak üzere ilçemizde yetişen ürünleri Türkiye’deki tarımsal sektörlerin de katılımıyla en iyi şekilde tanıtmak.'

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek etkinliğe Silifke Belediyesi, oda, kooperatif ve sivil toplum kuruluşları da destek verecek.
Kaynak: AA