Minik Bade Karaciğer Nakliyle Hayata Tutundu

Safra yolları yokluğu teşhisi sonrası babasının karaciğerinden doku nakledilen 2,5 yaşındaki Bade, sağlığına kavuştu.

Doğuştan safra yolları yokluğu teşhisiyle tedavisine başlanan 2,5 yaşındaki Bade, babasının karaciğerinden alınan doku nakliyle hayata tutundu.

İzmir'deki özel bir hastaneden yapılan açıklamada ev hanımı Cemile Türkmen ve turizmci Ali Can Kaya'nın (27) 21 Haziran 2013'de İzmir'de dünyaya gelen kızları Bade, henüz 1 aylıkken annesinin tırnağını keserken parmağında başlayan kanamanın durmaması üzerine hastaneye başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucu doğuştan safra yolları yokluğu tanısı konan ve karaciğer naklinin gerekeceği ifade edilen Bade'ye henüz 20 aylıkken Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla babasının karaciğerinden doku alınarak nakledildi.

Sağlığına kavuşan Bade, operasyondan bir yıl sonra hastaneyi ziyaret ederek yeni hayatının birinci yılını doktor ve hemşirelerle birlikte kutladı.

Doç. Dr. Murat Kılıç, yaptığı açıklamada nakil olan hastaların nakilden sonraki yaşamlarını ikinci hayat ve nakil oldukları günü de yeni doğum günü tarihi olarak kabul ettiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

'Onların yeni hayatlarında geride bıraktıkları her yıl hepimiz için de çok önemli. Çoğu zaman bu doğum günlerini Bade gibi birlikte kutluyoruz. Onları sağlıklı, mutlu görmek bizleri de çok mutlu ediyor.'
Kaynak: AA