KKTC'de Cihan Azad Üniversitesi Kuruldu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni kurulan Cihan Azad Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Başta coğrafyamız olmak üzere tüm birey, toplum, ulus ve devletlerin birlikte yaşama kültürü ile barışı, huzuru ve kardeşlik duygusunu yüksek öğretim ile pekiştireceğimize inanıyorum” dedi.

Üniversitenin kurulmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, coğrafyamızda yüksek öğretimin ana merkezinin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması gerekliliğine inandığını ve tüm kudretle bunu en üst seviyeye çıkartmaya ve katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.
Başta coğrafyamız olmak üzere tüm birey, toplum, ulus ve devletlerin birlikte yaşama kültürü ile barışı, huzuru ve kardeşlik duygusunu yüksek öğretim ile pekiştireceklerine inandıklarını belirten Azizoğlu, “Bu inancımız ve felsefemiz Cihan Azad Üniversitesi’nin genel felsefesi olacaktır. Yüksek öğretimin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinde, aynı zamanda coğrafyamızda birleştirici unsur olması için akademik çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
