Husumetli Aileler Barıştırıldı

Gaziantep’in Nizip ilçesinde aralarında husumet bulunan Kılıç ve Demir aileleri, İlçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’ın devreye girmesiyle barıştırıldı.

Husumetli Aileler Barıştırıldı
Yaklaşık 6 ay önce çıkan kavga sonrası aralarında husumet bulunan Kılıç ve Demir aileleri, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve Sultan Abdulahmit Mahalle Muhtarı Temo Demir’in devreye girmesiyle barıştırıldı. Aile büyüklerinden Hacı Kılıç ve Mustafa Demir, Kaymakam Sarıfakıoğulları’nın makam odasında bir araya getirildi.

Kaymakam Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı Akdoğan’ın ailelerin kucaklaşması ve husumete son vermesini isteği üzerine aile büyükleri birbiriyle tokalaşarak, aralarındaki husumeti bitirdi.

Yapılan barışın önemine vurgu yapan Kaymakam Sarıfakıoğulları, her iki ailenin bugün büyüklük yaparak kin ve düşmanlığı bir kenara bırakıp kardeşliğe imza attıklarını belirterek, "Bugün burada bulunan Kılıç ve Demir aileleri kendilerine yakışanı yapmış ve barışmışlardır. Bizlere de düşen bu tür faaliyetlerde yer almak ve insanların birbiriyle daha çok yakınlaşmasını sağlamaktır. Çok mutluyuz. Bu nedenle ben burada barış sağlayarak kavgadan ve kinden uzak duran aileleri tebrik ediyor ve bizleri kırmadıkları için teşekkür ediyorum. Çünkü birlik ve beraberlik adına yapılan her hareket, her davranış takdire değerdir" dedi.

Barış ve kardeşliğin önemli bir kavram olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise ailelere barış ve huzur ortamının önemini anlatarak, bu tablonun husumetli diğer ailelere de örnek olmasını diledi.

Barış törenine Nizip Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Sultan Abdulahmit Mahalle Muhtarı Temo Demir ve her iki ailenin büyükleri katıldı.

Kaynak: İHA