Gölpazarı'nda 'EBA' Tanıtım Toplantısı

Gölpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtımı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Akagündüz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda öğretmenlerin katıldığı tanıtımda, 'Fatih' projesi kapsamında okullarda kurulan akıllı tahtaların ve dağıtılan tabletlerin projenin önemli bir aşamasının da cihazların verimli şekilde faydalanması olduğunu söyledi.

Projesi eğitmeni Hasan Kızılkaya sosyal eğitim platformunun ihtiyaç duyulan bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamakta olduğunu belirtti.

EBA'nın sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam ettiğini anlatan Kızılkaya, 'Hazırlanan pek çok dijital kaynak, EBA'da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkanı bulabileceklerdir. Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş olacaktır. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında gerçekleştirilmesine zemin sağlayacaktır. Öğrencilerin ezberci zihniyetten kurtularak kendi başına karar verebilen ve kendi kendine öğrenebilen bireyler olmasını sağlayacaktır' dedi.

Kızılkaya, öğretmen merkezli eğitimden sıyrılıp öğrenci merkezli eğitimin hayata geçirilmesinin daha da kolaylaşacağını, bunun da ezberci zihniyetten uzak, iyi hazırlanmış kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA