Elazığ'da Bin Polisle Huzur Operasyonu

Elazığ’da bin polisle yapılan huzur operasyonunda aranan 2 şüpheli yakalanırken, 2 adet tabanca, kaçak sigara ve esrar maddesi ele geçirildi.

Elazığ’da İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek’in yönettiği ve kentin giriş çıkışları dahil, umuma açık yerlerin tamamının kontrol edildiği ’Huzur23’ operasyonu bin polisin katılımıyla gerçekleşti. Elazığ ile bağlantılı Malatya, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli yollarının bulunduğu 12 noktada polis ekipleri eş zamanlı geçiş yapan araçları kontrol etti. Polisin durdurarak tek tek aradığı 476 araçtan 24’üne ceza kesildi. 149 umuma açık istirahat ve eğlence mekanını denetleyen polis, toplamda 3 bin 412 kişiyi sorgudan geçirdi. Yapılan denetim ve uygulamalarda çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli yakalanırken, 2 adet kuru sıkı tabanca, 400 paket kaçak sigara ile bir miktar esrar ele geçirildi.

“HUZURUN BOZULMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Kentin genel asayiş ve huzuru sağlanması için yaptıkları uygulamalardan bir tanesini gerçekleştirdiklerini belirten İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, "Bizim daha öncede yaptığımız ’Huzur23’ operasyonlarından bir tanesidir. Yaklaşık bin civarında polisi katılımıyla il genelimizde yapılan bir uygulama" dedi.

Elazığ’ın giriş ve çıkışlarında trafik, asayiş, terör ve kaçakçılığa bağlı ekiplerle birlikte uygulamalar yaptıklarını aktaran Emniyet Müdürü İşlek,"Yine şehrimizin muhtelif yerlerinde, özellikle ücra metruk bina gibi yerlerde uygulamalarımız sürüyor. Elazığ bu bölgenin en huzurlu şehri. Bizde bu çalışmalarımızla Elazığ’ın huzurunun bozulmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Elazığlı hemşirelerimizin suç ve suçluyla mücadelede bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Çünkü biz vatandaşımızın ve halkımızın desteği olmadan hiçbir kurumun başaralı olacağına inanmıyoruz. Vatandaş odaklı bir çalışmamız var. Özellikle Elazığ’da bu desteği yüzde yüz görüyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların herhangi bir şüpheli durumda 155 polis ihbar hattını aramalarını isteyen İşlek, halkın verdiği destekle, moralle, motivasyonla Elazığ’da 24 saat aralıksız görevlerine devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA