Gazi Üniversitesi Büyük Veri Analitiği Ve Güvenliği Kamu Çalıştayı

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, Büyük Veri Analitiği ve Güvenliği Kamu Çalıştayı düzenledi.

Gazi Üniversitesi Rektörlük binası Mimar Kemaleddin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayda konuşan AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar, “Günümüzde izah etmesi de zor ama büyük veri dediğimiz sayısal dünyanın büyüklüğü bendeki bilgi 2.7 milyar zetabayt. Yani biz artık megabayt, gigabayt, terabayt şeklinde gidiyoruz. Her gün Facebook’a 100 terabaytlık bilgi yükleniyor, 230 milyon tweet atılıyor, günde 2.9 milyar elektronik posta dolaşımı var. Bunların her biri bu büyük veriyi arttırıyor ve her yıl da bu oran yüzde 60 civarında artıyor. 2020 yılındaki rakamlara baktığımız zaman bugünden o ufku görmek bile neredeyse mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Büyükberber ise, “Tabi biz bir bilgisayar donanımıyla ilgili bir yatırım yaptık, bilgi işlem merkezi bünyesinde ama duyduğum kadarıyla 8 milyon lirayı bulan bir yazılım desteğini bir şirket bize sağlıyor. O yüzden minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Gazi Üniversitesi’nde buna benzer merkezler çok sayıda açıldı. Tabi buralara yapılanlar eğitim yatırımıdır. Yüksek lisans, doktora öğrencilerinin hizmetine veriyoruz. Başka kurumlara da açıyoruz. İnşallah burası da herkese hizmet edecek bir merkez olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA