New York Borsası Dalgalı Seyretti

New York borsasında endeksler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in konuşmasının ardından karışık bir seyir izledi.



Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,62 azalışla 15,914.60 puanla, Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0,02 düşüşle 1.851,86 puandan kapandı. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 0,35 artışla 4.283,59 puandan günü tamamladı.

Endekslerin yönünde Fed Başkanı Yellen'in Kongre'de yaptığı sunum ve ham petrol fiyatlarındaki dalgalanma etkili oldu.

Yellen, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne yaptığı sunumda, son dönemde varlık fiyatlarında yaşanan büyük çaplı düşüşler, güçlenen dolar ve artan borçlanma maliyetiyle Amerikan ekonomisindeki büyümeyi daha az destekler hale geldiğini söyledi.

Bu gelişmelerin ekonomiyi beklenenden kötü duruma getirmesinin faiz artış hızını düşürebileceğini belirten Yellen, buna karşın böyle bir yargıya varmak için henüz erken olduğunu vurguladı.

Öte yandan, Batı Teksas türü ham petrolün fiyatı bugün yüzde 7,2 azalışla varil başına 27,27 dolara kadar düştü. Brent türü ham petrolün varil başına fiyatı ise yüzde 3,1 artışla 31,88 dolara kadar yükseldi.

ABD'nin en büyük doğalgaz şirketlerinden Chesapeake enerjinin hisseleri düşüşü üçüncü güne taşıdı. Pazartesi yüzde 27,78 salı yüzde 4,41 düşen şirketin hisseleri çarşamba günü de yüzde 12,82 değer kaybetti.
Kaynak: AA