Yıkım yapılan binanın altında işçiler kaldı

Şanlıurfa’da yıkım yapılan beş katlı binada işçilerin çalıştığı sırada göçük meydana geldi. Yıkılan binanın altında kalan işçiler olduğu belirlendi.

Yıkım yapılan binanın altında işçiler kaldı
Yıkım yapılan binanın altında işçiler kaldı
Şanlıurfa'da 5 katlı binanın yıkım çalışması sırasında meydana gelen göçükte bir işçi molozların altında kaldı. Beton yığınlarının altında kalan işçiye ulaşmak için zamana karşı yarış başlatıldı. Bütün çabalara rağmen 6.5 saat sonra ulaşılan 26 yaşındaki Mehmet Almas'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

60 KİŞİLİK EKİP ZAMANLA YARIŞTI...

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Bahçelievler Mahallesinde yıkımı yapılan 5 katlı bir binada işçilerin çalıştığı sırada sabah saatlerinde göçük meydana geldi. Arkadaşları kaçıp kurtulurken, göçüğün altında kalan Mehmet Almas'a (26) ulaşmak için Diyarbakır ve Adıyaman'dan AFAD ekipleri çağrıldı. Çevre illerden gelen ekiplerle birlikte kurtarma çalışmasına katılan kişi sayısı 60'ı geçti. Zamanla yarışan ekipler, göçüğün altında kalan işçiyi canlı çıkartmaya çalıştı fakat 6 buçuk saat sonra işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Ayağındaki ayakkabıları düşen işçinin yırtık çorapları ise dikkatlerden kaçmadı.


UMUTLU BEKLEYİŞ, GÖZYAŞLARIYLA SONA ERDİ

Kurtarma operasyonunu izleyen yakınlarının umutlu bekleyişi cesedin çıkartılmasıyla birlikte yerini gözyaşlarına bıraktı. Almas'ın bu yıl içinde evlendiği ve geçimini inşaatlarda çalışarak sağladığı belirtildi.

AFAD ve İtfaiye ekiplerinin saatler süren çalışması sonrası çıkartılan ceset, yapılan incelemenin ardından Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yıkım yapılan binanın altında işçiler kaldı

Yıkım yapılan binanın altında işçiler kaldı

Kaynak: İHA