Yemen'deki Olaylar

Husilerin Taiz'de sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 3 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Yemen'in Taiz kentinde Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler, Taiz'in Subat Mahallesi'nde sivil yerleşim yerlerini katyuşa füzeleri ile bombaladı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı.

Husiler ve devrik lider Ali Abdulah Salih yanlılarının ayrıca Es-Sevre ve Usayfire mahallerine topçu atışıyla saldırı düzenlediği ifade edilirken, ölü ya da yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

- Sana'ya hava saldırıları

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, başkent Sana'da Husiler ile Salih yanlılarına ait mevzilere yoğun hava saldırıları düzenledi.

Yerel kaynaklar, Sana'nın güney kesimindeki Cebel en-Nehdeyn ile Dar er-Riase bölgelerindeki mevzilere yoğun saldırılar yapıldığını aktardı. Ayrıca Sebi'yn Meydanı ile Husilerin balistik füze sakladığı iddia edilen Nehdeyn Özel Kuvvetler karargahının bombalandığı ifade edilirken, ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi verilmedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.
Kaynak: AA