Kremlin: Erdoğan'ın görüşme isteği Putin'e iletildi

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebinin Putin'e iletildiğini söyledi.

Kremlin: Erdoğan'ın görüşme isteği Putin'e iletildi
Kremlin: Erdoğan'ın görüşme isteği Putin'e iletildi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Danışmanı Dmitri Peskov, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle görüşme isteğinin Putin'e iletildiğini' söyledi.

Peskov, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin 'Putin-Erdoğan görüşmesi gerçekleşecek mi?' sorusuna yanıt verdi.

'Erdoğan'ın isteği Putin'e iletildi' diyen Peskov, Türk yetkililerin 29 Ocak'ta Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği yönündeki açıklamalarına da değinerek, bu bilginin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Öte taraftan, Rusya Savunma Bakanlığı da uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiğini kabul etmedi.

Bakanlığın basın sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmediğini savunarak, Türk tarafının iddialarını kanıtlayamadığını iddia etti.

Bunun yanında Konaşenkov, Suriye'deki Himeymim hava üssüne Su-35S tipli savaş uçakları konuşlandırdıklarını, bu uçakların geçen hafta görev uçuşlarına başladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki hava sahası ihlali sonrasında yaptığı açıklamada, 'Dışişleri Müsteşarımıza, 'Rusya tarafıyla görüşün, Sayın Putin ile bizzat görüşmek isterim' demişimdir. O andan bu ana kadar henüz, kendisine ilettiklerini, fakat oradan bir dönüş olmadığını bizim büyükelçiliğimiz buraya bildirmiştir' ifadelerini kullanmıştı.