Kaset Kumpasını HTS kaydı çözecek

Paralel Yapı’nın siyaseti dizayn etmek için CHP’li Baykal ve MHP yöneticilerine yönelik kaset kumpasıyla ilgili savcılık, şüpheli 30 polis ile çilingirlerin telefon trafiğine ilişkin kayıtları isteyecek.

Kaset Kumpasını HTS kaydı çözecek
Paralel Yapı'nın siyaseti dizayn etmek için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başta olmak üzere üst düzey MHP yöneticilerine karşı uyguladığı “kaset kumpası” soruşturmasında verilen birleştirme kararının ardından yeni bir adım daha atıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mağdurların kamera görüntülerinin çekildiği mekanlarla ilgili bilgi vermemesi bildirmemeleri üzerine görüntülerin kaydedildiği yerleri tespit etmek için de harekete geçti. Mekanlara çilingir aracılığıyla girildiği bilgisine ulaşan savcılık geçtiğimiz ay şüpheli sıfatıyla bir polis ve çilingirin ifadesini almıştı. Gizli tanık beyanıyla 30 şüpheli polise ulaşan savcılık bu polislerle şüpheli çilingirlerin HTS kayıtlarını kontrol edecek. Akşam saatlerinde yerleştirildiği düşünülen kameraların bulunması için şüpheli polislerle çilingirlerin bu saatlerde HTS kayıtlarının çakıştığı yerler üzerinde yoğunlaşılacak.

‘KOMPLO' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski özel kalem müdürü, milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntüler 6 Mayıs 2010 tarihinde yayınlanmış, Baykal olayın “tezgah” ve “komplo” olduğunu iddia etmişti. Baykal 10 Mayıs'ta istifa etmişti.M HP'lilere yönelik görüntüler ise 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde yayınlanmaya başlamıştı. 26 Nisan 2011'de “farkliulkuculuk” adlı internet sitesinde yayımlanan ilk görüntülerin ardından MHP'nin iki genel başkan yardımcısı istifa etmişti.

ŞÜPHELİ FETÖ


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl kumpasla ilgili yeni soruşturma başlatmış, MHP'liler ile Baykal'a ait olduğu öne sürülen görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili “Özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “Konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından başlatılan soruşturmalarıı birleştirme kararı almıştı. Birleştirme kararında, kumpasın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin güçlü şüphelerin varlığına işaret edilmişti.

Selam Tehvid'de usulsüzlük davası bugün başlıyor


Kamuoyunda ‘'Selam Tevhid'' olarak bilinen ‘'Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü' adlı soruşturmada, usulsüzlük yapıldığına ilişkin, FETÖ/Paralel Devlet Yapılanlanması'na yönelik açılan davanın görülmesine bugün başlanıyor. Davanın görüleceği İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, firari sanıklar Fethullah Gülen ve Emre Uslu'nun yokluklarında tutuklanmalarına karar vermişti. Gülen ve Uslu'nun yanı sıra eski polis müdürleri ve Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin muvazzaf subaylarında bulunduğu 55'i tutuklu 122 sanığın yer aldığı iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 968 kişi müşteki sıfatıyla yer alıyor. İddianamede, Fethullah Gülen, Emre Uslu ve Yurt Atayün hakkında, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.