IKBY Heyetinin Bağdat Ziyareti

IKBY Başbakanı Barzani, Irak Dava Partisi Genel Başbakanı ve Eski Irak Başbakanı Maliki ile bir araya geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyet başkent Bağdat'ta yaptıkları ziyaretler çerçevesinde Irak Dava Partisi Genel Başkanı ve Eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile bir araya geldi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, görüşmede tarafların Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkiler ve Peşmerge ile Irak ordusunun terör örgütü DAEŞ'e karşı elde ettiği başarıların ele alındığı belirtildi.

Her iki tarafın Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların diyalog ve müzakereler yoluyla çözülmeye çalışılmasının önemi konusunda hemfikir oldukları ifade edilen açıklamada, 'Terör örgütü DAEŞ'in elinden alınan bölgelerde Peşmerge ve Irak ordusuna bağlı güçlerin dayanışması önemlidir. Diğer bölgelerin de geri alınması için ortak hareket etmeleri gerekiyor' denildi.

Açıklamada, ülkenin maruz kaldığı krizlerin aşılması için Irak'taki taraflar arasındaki ilişkiler güçlendirilmesi üzerinde durulduğuna da yer verildi.

IKBY heyeti Bağdat'taki temaslarını bitirdikten sonra Bağdat Uluslararası Havalimanı'ndan Erbil'e geldi.

IKBY Başkanı Barzani ve beraberindeki heyet Bağdat'ta yaptıkları ziyarette ilk önce Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ve daha sonra Cumhurbaşkanı Fuat Masum ile bir araya gelmişti.

Barzani'nin Bağdat'ta yaptığı ziyaretinde IKBY Başbakanı Yardımcısı Kubat Talabani, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Başkanlık Divani Başkanı Fuat Hüseyin ve Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa eşlik etmişti.
Kaynak: AA