HDP’liler oyalıyor PKK tünel kazıyor

Cizre’de HDP’lilerin ‘Yaralılar var’ diyerek operasyonu engellemeye çalıştığı Bostancı Caddesi’ndeki 23 No’lu binanın bodrum katında teröristlerin kaçmak için tünel kazdığı anlaşıldı

HDP’liler oyalıyor PKK tünel kazıyor
HDP'nin “30 yaralıyı alamıyoruz” dediği Cizre'nin Cudi Mahallesi Bostancı Caddesi'nde bulunan 23 numaralı binanın sırrı aydınlandı. Yaralıların olduğu iddia edilen binaya 3 yıldır PKK'lılar ve yabancı ajanların geldiği istihbaratına ulaşıldı. Bu bilgiler üzerine bölge ablukaya alındı. Bölgede görev yapan polisler, HDP'lilerin oyalama taktiği uyguladığını ileri sürdü. Bölgede mücadele yürüten polisler durumu şöyle anlattı: “Osman Baydemir ağlıyorsa ve bütün PKK/HDP aynı anda 23 numaralı binanın bodrumuna odaklanmışsa orada çok şeyler çıkacak. Şu ana kadar çatışma bölgelerinden çıkan ceset ve cephane durumuna bakılırsa Rusya, Almanya, İngiltere, Fransa ve ABD ile savaşıyoruz. Suriye gibi ufak devletleri saymıyoruz bile.

BİNADA YABANCI AJANLAR VAR


HDP'li milletvekilleri Meclis'te ağlayarak polemik yaratıyor. HDP'lilerin ve bölücü örgüt üyelerinin ifadelerini iyi çözümlemek lazım. Bu kadar sancı çekmeleri boşuna değil. 30 yaralı var dedikleri binada yabancı ajanlar ve üst düzey yöneticiler bulunuyor. Bizi oyalarken tünel kazıyorlar. Yarın o bina yıkılacak ve hepsi alınacak. O zaman binada ne olduğunu, kimlerin olduğunu ve binadan hangi kara kutunun çıktığını hep birlikte göreceğiz.”

HDP'lilerin bir haftadır “30 yaralıyı alamıyoruz” diyerek operasyonları engellemeye çalıştığı binaya güvenlik kuvvetleri yaklaştırılmıyor. Yaralıların kurtarılması için binaya yaklaşan güvenlik kuvvetlerine, binanın bodrumundan ve bölgedeki evlerden ateş açılıyor.

BODRUM KATTAN ATEŞ EDİYORLAR


Dün evin bodrum katında bulunduğu söylenen yaralıların alınıp hastaneye götürülmesi için düzenlenen operasyonda 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Geçtiğimiz cuma günü ise yine binaya yaklaşmaya çalışan bir uzman çavuş şehit düşerken, bir uzman çavuş ile bir polis yaralandı. Güvenlik kuvvetleri bir haftadır operasyonun devam ettiği mahallede bulunan 7 binanın tamamında teröristlerin olduğunu kaydetti. Cizre Bostancı Caddesi'nde bulunan 23 numaralı binanın bölücü terör örgütü PKK tarafından sağlık merkezi gibi kullanıldığı ortaya çıktı. TIP fakültesi mezunları ve fakülteyi yarıda bırakan üniversiteli teröristlerin bina içerisinde doktorluk yaptığı ifade edildi. Güvenlik güçlerinin yaraladığı teröristlerin 23 numaralı binada tedavi altına alındığı kaydedildi.

5 kişilik aileyi kurtardılar

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde, sokaklara tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar nedeniyle evlerinden çıkamayan 5 kişilik aileyi Mehmetçik kurtardı. Cizre'de, PKK'lı teröristlere yönelik güvenlik güçlerince başlatılan 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci' operasyonu sürüyor. İlçeye bağlı Cudi Mahallesi'nde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıları imha için çalışma yürüten askerler, kontrol ettikleri bir evde 5 kişilik aileye rastladı. Eşi ve iki çocuğunun yanı sıra yaşlı bir akrabasıyla evde mahsur kaldıklarını belirten aile fertlerinden yürüme engelli B.A, güvenlik güçlerinden tahliye edilmelerini istedi.

Operasyonun başından beri evde olduklarını ve patlamalar yüzünden binadan çıkamadıklarını dile getiren aile üyeleri, güvenlik güçlerince zırhlı araca alındı. Yanlarına bazı eşyalarını alan aile, Şırnak'taki akrabalarının yanına götürüldü.