Erbaa'da Zimem Defteri Uygulaması
Tokat’ın Erbaa ilçesinde Osmanlı Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Osmanlı Devleti zamanında uygulanan Zimem Defteri geleneği hayata geçirildi.

Kimin borcunu ödediğini bilmeyen iş adamları bakkala borcu kimin ödediğini söylememesini istedi.
25 yıldır esnaflık yapan Mesut Civelek uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Civelek “Sıkıntıda olan vatandaşlarımızın ihtiyacı gereği bir takım ödemeler yapıldı. Bundan dolayı ben memnun oldum. Allah kimseyi daraltıp bunaltmasın. Bir esnaf olarak, belediyemiz olsun, iş adamlarımızdan gurur duydum. Bence iyi bir uygulamaydı.” dedi.
Osmanlı kültürünü, değerlerini daha yakından tanıtmayı amaçladıklarını belirten Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım “Tarih kitaplarından Osmanlının savaşlarını okuduk. Osmanlı toplumu diğergamlığıyla bilinen bir toplumdur. Osmanlı insanı komşusundan başlayarak dağdaki kurda kuşa kadar sevgi elini uzatmayı bilmiştir. Toplumsal buhrandan kurtulmanın yolu Osmanlıyı asıl bu yönüyle tanımaktan geçiyor. Biz de etkinliklerimiz kapsamında Osmanlıyı daha yakından tanıtmayı amaçladık.” diye konuştu.
