ABD'nin Oakland Kentindeki Yangın

Oakland'da depoda çıkan yangında arama kurtarma çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı.

ABD'nin California eyaletindeki Oakland kentinde konser verilen bir depoda çıkan yangından sonra başlatılan arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, arama kurtarma çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı, titizlikle devam eden çalışmalarda henüz başka cesede rastlanmadı.

Şu ana kadar bulunan 36 cesetten 35'inin kimlikleri saptanırken, bunların 26'sının ismi kamuoyuyla paylaşıldı. Paylaşılan isimler arasında Türk bulunmuyor.

Alameda Şüpheli Ölüm Vakaları Şerif Departmanından J.D. Nelson, hayatını kaybedenlerin otopsilerinin tamamlandığını ve tüm ölümlerin sebebinin duman zehirlenmesi olduğunu bildirdi.

Olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Polis ekibi görevlendirildi.

İş makineleri bina içerisinde çalışmaların tamamlandığı alanda temizlik yaparak yanan ağır malzemeleri kamyonlara yüklerken çevreden gelenler olay bölgesine çiçekler ve notlar bırakarak hayatını kaybedenler için dua ediyor.

Bölgede bulunan Patten Academy öğretim üyesi ve öğrencileri olay yerine gelerek manevi destekte bulunmak istediklerini belirtti.

Öğretim üyesi Yvette Aguilar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çıktığı depoya, dualarını paylaşmak için geldiklerini ifade etti.

Aguilar, 'Buradakilerle dayanışma göstermek gerektiğine inanıyoruz. Burada herhangi bir cemiyet yara alırsa biz de yaralanırız. Acımızı sadece kampüs içinde değil, burada da göstermek istedik.'' dedi.

Öğrenci Tamisha Rivera, ''Neler yaşandığını görmek gerçekten çok zor bir durum. Burada bu toplulukla çok zaman geçirdik ve çok üzücü bir olay.'' ifadesini kullanırken, öğrenci Malcolm Mackey, ''Buraya manevi destek vermeye geldik. Yürekler acısı bir olay yaşandı.'' diye konuştu.

Soruşturmada, yangının muhtemelen deponun birinci katında bulunan bir buzdolabından ya da herhangi başka bir elektronik cihazdan kaynaklandığı, kasten çıkarılmadığı bildirildi.

Kaynak: AA