Bakan Şimşek'ten Taşeron açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, "Taşeronla ilgili çalışma devam ediyor" dedi.

Bakan Şimşek'ten Taşeron açıklaması
Bakan Şimşek'ten Taşeron açıklaması
Taşeronla ilgili geçen yıl söz verdiklerini hatırlatan Şimşek, konuya ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Şimşek, '2017 bütçesine buna ilişkin özel ödenek konulmamakla birlikte zaten öngörülen model, aynı mali haklar üzerinden başlangıçta alınmasına ilişkin olduğu varsayımına dayanıyor. Eğer bütçede ödenek olmasa bile bütçe kuralı gereği maaşlarla ilgili her zaman ödenek yetmese de yapılabiliyor. Taşeron olarak bilinen hizmet alımıyla çalışan işçi kardeşlerimize yönelik çalışma devam ediyor, sonuçlanınca eminim kamuoyuyla paylaşılacaktır.' dedi.

Konuyla ilgili kendisinin de bir toplantıya başkanlık yaptığını ve çalışmada epey bir mesafe katedildiğini belirten Şimşek, bazı hususlara ilişkin ilave çalışmaların olduğunu söyledi. Şimşek, 'Belki yeni yasal düzenleme gerekebilir. Kesin tarih vermem doğru olmaz ama bu konuda sözümüz var, çalışmalar devam ediyor.' dedi.

YASTIK ALTINDA DOLAR VE ALTIN TUTULMASIN


Dolar konusunun gündeme geldiğini ifade eden Şimşek, 'Bizim söylediğimiz; Türkiye'de yastık altında dolar ve altın tutulmasın, sisteme girsin ve sistem daha da güçlensin. Türkiye'de aslında çok ciddi bir altın birikimi var. Bazı tahminlere göre 180-200 milyar dolar değerinde var. Onların sisteme katılması, tabii ki Türkiye'de mali sistemi, Türkiye ekonomisini güçlendirir. Bizim yaklaşımımız şu; sisteme girsin. Hangi türden olursa olsun yeter ki sisteme girsin, sistem güçlensin ve o kaynaklar atıl kalmasın, tasarrufa, yatırıma dönüşsün. Böylece ekonomiyi destekleyici bir noktaya gelsin.' dedi.

Taşıt kullanımıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Şimşek, 'Keşke ülkemiz de Batı Avrupa gibi nispeten terör tehdidiyle karşı karşıya olmasaydı, ben şahsen bisikletle işe gidip gelmeyi tercih ederdim. Metroyla... Yerli araba da güvenlik ve benzeri standartları olursa tabii ki düşünülebilir.' karşılığını verdi.