Turgutlu'da Karla Mücadele Devam Ediyor

Turgutlu Belediyesi, ilçenin yüksek bölgelerinde kendisini göstermeye başlayan kar yağışının ardından harekete geçti. Özellikle Dağmarmara Mevkii’nde yer alan mahallelerde yoğunlaşan yol açma çalışmaları vatandaşların mağduriyetlerini giderirken, ekipler iş makineleriyle birlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması adına gün boyu teyakkuzda olacak.

Turgutlu'da Karla Mücadele Devam Ediyor
Dün gece saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı, Turgutlu’nun özellikle yüksek kesimlerinde hayatı felç ederken, Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de gece mesaisi yaptı. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Dağmarmara Mevkii’nde yer alan Sivrice, Baktırlı, Karaoluk, Güney, Hacıisalar, Kuşlar, Yunusdere, Karaköy, Ören, Kabaçınar, Aşağı Bozkır, Yukarı Bozkır, Yayla ve Irlamaz mahallelerinde yol açma çalışmaları yapıldı.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına belediye ekiplerinin 24 saat teyakkuz halinde olduğunu söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Turgutlu Belediyesi olarak kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması noktasında her türlü tedbiri aldık. Dün sabah saatlerinden itibaren 2 greyder 7 kepçe ile başlayan çalışmalarımız hala devam etmektedir. Söz konusu bölge ile sürekli irtibat halindeyiz. Kar yağışının gece etkili olacağını tahmin ettiğimiz bölgelerdeki ekiplerimiz 24 saat boyunca teyakkuzda olacaklar. Kar yağışının durumuna göre tuzlama çalışmaları da başlayacak” dedi.

Kaynak: İHA