Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığından brifing aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak belediye birimlerinin 2016 faaliyetleri ve yeni yılda yapacakları çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirme toplantılarını, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile sürdürdü.

Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıyla Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş'tan 2016 çalışmaları ve yeni dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Fatih Ünsal, Mehmet Zeki Gürcün, Prof. Dr. Tamer Dodurka, Başkan Danışmanları, Neşat Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Elif Atayman ve Tekpark Genel Müdürü Şahabettin Küçükyazıcı da katıldı.

-Trakya Akademi Oda Orkestrası konseri

Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı bünyesinde faaliyet gösteren Trakya Akademi Oda Orkestrası konser verildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, oda orkestrası Rektörlük Konferans Salonu’nda Bahadır Çokamay yönetiminde verdiği konserin ilk bölümünde, Wolfgang Amadeus Mozart, Jean-Baptiste Lully, Kara Karayev ve Dmitri Şostakoviç’in eserlerini seslendirdi.

Konserin ikinci bölümüne solist olarak Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu udu ile katıldı. Orkestra bu bölümde, Nevit Kodallı’nın 'Telli Turna”, Tanburi Cemil Bey’in “Çeçen Kızı”, Dede Efendi’nin 'Ey Büt-i Nev Eda” ve Sultan Abdülaziz’in eserlerine eşlik etti.

Kaynak: AA