Afyonkarahisar'daki Üniversite Önündeki Kaza

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı, Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü girişindeki kavşakta önlemlerin arttırılmasını istedi.

AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir, ANS Kampüsü'nde yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin sancılı bir süreçten geçtiğini ve yaşanan şehit olaylarının herkesi derinden etkilediğini belirterek, terörü ve destekçilerini lanetlediklerini ifade etti.

Son bir ay içinde yaşanan kazalarda biri ANS girişindeki kavşakta olmak üzeri iki üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiğini ve bunun üzüntüsünü derinden yaşadıklarını söyleyen Özdemir, şunları kaydetti:

'Geçtiğimiz günlerde hemzemin geçitte yaşanan kazada Pınar Dağ, ANS kavşağında yaşanan kazada ise Zehra Kurt adlı iki öğrencimiz hayatını kaybetti. Bu iki olay bizleri derin üzüntüye boğdu. Gençliğin baharında olan ve büyük umutlarla gelen 2 fidanın yitirildiği kazaların tekrar yaşanmaması ve aynı acıların tekrar yürekleri dağlamaması için önlemlerin arttırılmasını istiyoruz. Gelecek yıl meslek yüksekokulunun da aynı bölgeye gelmesi ile birlikte öğrenci yoğunluğu daha da artacak. Bundan dolayı konuyla ilgili tüm kurumların şimdiden gerekli tedbirleri almasını talep ediyoruz.'

Özdemir, kazaların dikkatsizlik ve tedbirsizlik yüzünden yaşanmış olabileceğini ifade ederek, öğrencilerin de dikkatli olması gerektiğini istedi.

Öğrenciler basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA