GÜNDEM ÖZETİ / 21 Aralık 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ve Malta Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Anglu Farrugıa'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelişinde resmi törenle karşılayacak Erdoğan, Nishani ile baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeye katılacak.

- Erdoğan, bazı anlaşmaların imza törenine ve ortak basın toplantısına iştirak edecek ve Nishani onuruna resmi akşam yemeği verecek.

(Ankara/13.30/14.30/16.30/16.45/17.30/18.30/19.30)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ve Malta Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Anglu Farrugia ile ayrı ayrı görüşecek.

- Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gidecek Kahraman, Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmautlin ve Kırgızistan Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov ile ayrı ayrı görüşecek.

(TBMM/10.00/11.30/Bakü)

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan'da 11. İslam Konferansı Enformasyon Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Cidde)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu İstişare Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sudan Cumhuriyeti Su ve Enerji Bakanı Mutaz Salim'le makamında bir araya gelecek, ardından iki bakan 'İyi Niyet Beyanı İmza Merasimi'ne katılacak.

(Ankara/14.00/14.30)

4- TBMM'den.

- Genel Kurulda Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmelere devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Emekli Sandığı Kanunu ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sürdürülecek.

(TBMM/14.00/14.30)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Azerbaycan'da Şehitlik ve Devlet Mezarlığı'nı ziyaret edecek ve 'Türk Konseyi Ekonomi Bakanları 6. Toplantısı'na katılacak.

(Bakü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dünya Kooperatifçilik Günü programına iştirak edecek ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve heyetini kabul edecek.

(Ankara/14.00/17.00)

3- TÜİK, aralık ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul edecek.

(Lefkoşa)

2- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suudi Arabistan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

(Riyad)

3- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Ermenistan'da resmi temaslarda bulunacak, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Başbakan Karen Karapetyan'la görüşecek.

(Erivan)

4- Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı terör gruplarının kuşatmasındaki doğu Halep'te sivillerin ve muhaliflerin tahliye süreci ile iç savaştaki gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Şam-Hama-Humus-Lazkiye)

5- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında üçüncü toplantısını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ev sahipliğinde yapacak.

(Ankara/13.30)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda 3. haftaya 6 maçla devam edilecek.

- E Grubu'nda Galatasaray, Türk Telekom Arena'da 2. Lig ekibi Tuzlaspor ile karşılaşacak.

(İstanbul/20.30)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 13. haftasında iki Türk takımı Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.45)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan-AEK, Ventspils-Muratbey Uşak ve Maccabi Rand Media-Pınar Karşıyaka maçları yapılacak.

(İstanbul/Ventspils/20.00/Richon Le Zion/22.00)

4- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda BC Mures-Gaziantep Basketbol ve Prievidza-Demir İnşaat Büyükçekmece karşılaşmaları oynanacak.

(Tirgu Mures/Prievidza/20.00)

5- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Haldun Alagaş Spor Salonu'nda Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.00)

6- Voleybol Erkekler Challenge Kupası 16'lı finaller rövanş maçında Ziraat Bankası, Arnavutluk'un Studenti takımını konuk edecek.

(Ankara/19.00)

7- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 9. hafta maçları yapılacak.

8- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde ilk yarı oynanacak 5 maçla tamamlanacak.

9- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 12. hafta maçları oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA