Genç Çiftçinin Yılbaşı Umudu

Muş’ta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında aldığı 30 bin TL hibeyle çiftlik kuran genç çiftçi, yılbaşı için hindi satışı yapıyor.

Genç Çiftçinin Yılbaşı Umudu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında hibe desteği alarak Hasköy ilçesinde hindi yetiştiriciliği yapan Vedat Elçi, yılbaşına sayılı günler kala organik hindileri satışa çıkardı. Çiftlik kurarak hindi yetiştirmeye başlayan genç çiftçi, hem üretim hem de hindi satışı yapıyor. Gününün çoğunu hayvanlar için ayırdığını belirten hindi yetiştiricisi Vedat Elçi, hayvanlara özenle baktığını ve ilgi isteyen bir iş olduğunu söyledi.



Hindileri 100 TL’den sattığını ifade eden Elçi, “Bakanlık tarafından desteklenen hibe desteği kapsamında 30 bin TL karşılığında 400 hindi almış bulunmaktayız. Şu anda kış şartlarından dolayı biraz zor olsa da tekrardan devletimize çok çok teşekkür ederiz. En azından genç arkadaşlarımızın bu gibi projelerden yararlanmasını istiyoruz. Çok şükür şu anda hem üretim hem de satış yapmaktayız. Yılbaşı satışlarına hazırız. Sabah 09.00-10.00 sıralarında çıkıp ilk başta kaldıkları yeri ısıtıyorum. Daha sonra yem ve sularını bırakıyorum. Saat 11.00 civarında hindileri yeniden yerlerine bırakıyorum. Hiçbir şekilde ilaç verilmeden bakımlarını yapıyorum. Daha sonra hindileri içeri alıyorum. Tünekleri içeride hazır bir durumda. Orada da ısıtma sistemleri mevcut. Gün sonunu bu şekilde getiriyoruz. Bu yıl ki hindiler genç çiftçiden” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA