Edirne'de 'SİROMA Eğitici Eğitimleri' Başladı

Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu (SİROMA) kapsamında eğitici eğitimleri başladı.

Türkiye ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim ile Sağlık bakanlıklarınca hazırlanan ve kısa adı SİROMA olarak adlandırılan projenin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik eğitici eğitimi başlatıldı.

Kentteki bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime, Milli Eğitim, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlükleri, Çalışma ve İş Kurumu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Müftülük personelinden oluşan 50 kişi katıldı.

Ayrımcılıkla mücadele ve dışlanmışlık konularının ağırlıklı olarak ele alındığı eğitimin açılış konuşmasında Sosyal Arabulucu Bahattin Ulusoy, projenin temel amacının Türkiye’de Romanlar’ın ve diğer dezavantajlı grupların sosyal entegrasyonunu güçlendirmek olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da zor dönemden geçen Türkiye’de her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirtti.

Projenin temelinde Romanlar’ın yaşam standartlarını yükseltilmesi yattığını ifade eden Özbaş, şunları kaydetti:

'Roman kardeşlerimizle Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında beraberdik. Türkiye Cumhuriyetini beraber kurduk. Kore’de Kıbrıs’ta birlikteydik. Birlik ve beraberliğimiz için bayrağımız için terörle mücadeleyi birlikte yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Birlikte şehit ve gazi olduk. Kız aldık, kız verdik. Kader birliği yaptık. Kısacası et ile tırnak olduk. Allah göstermesin vatanımızın birlik ve bütünlüğünü bir zeval gelecek olsa Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Çerkez’in, Yörük’ün, Roman’ın, Dağlı’nın, Pomak’ın, Gacal’ın, Gürcü’nün, Azeri’nin, Alevi’nin, Sünni’nin, sağcının, solcunun gidebileceği başka bir Türkiye yok.'

Konuşmanın ardından eğitimlere geçildi.

Kaynak: AA