Burun Estetiğinde 8 Maddeye Dikkat

Burun estetiği ameliyatı için hastalara kendilerine en az 7-10 günlük bir süre ayırmalarını tavsiye eden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, estetikte 8 maddeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Burun Estetiğinde 8 Maddeye Dikkat
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Cevdet Murat Akagün, ameliyat sonrasında cilt tipine ve dokusuna göre şişlik, morarma oluşabildiğini söyleyerek, bu morluk ve şişlik sürecinin hastadan hastaya değişiklik gösterebildiğini belirtti.

Hastalara ameliyattan önce tavsiyelerde bulunarak 8 maddeye dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Op. Dr. Akagün bu maddeleri şöyle sıraladı:

"Eğer kullanıyorlarsa sigarayı ve aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlardan tamamen uzaklaşmasını öneriyorum. Ameliyat sonrası süreçte 45 derecelik açıyla (ki bu yaklaşık iki yastığa eşit gelir) yatılması gerekmektedir. Bu yatış pozisyonu hastanın kendisini daha rahat hissetmesini ve olası bir kanama riskini minimuma indirir. Genellikle morluklar 1 hafta içerisinde adım adım gerileme gösterirken şişliklerin tam anlamıyla geçmesi 1 yılı bulmaktadır. 7’nci ayda burun yapısının yüzde 60’ı oturmuş olur. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde hastamın solunum fonksiyonu benim için ön plandadır. Solunum yollarını açık tutmak amacıyla günde üç defa okyanus suyu kullanmaları gerekir. Ameliyat sonrasında süreç bu şekilde devam ederken hastalarımı düzenli bir rutinde muayenehanemde kontrollere çağırıp gidiş gelişme sonuç olarak değerlendirmelerimi yapmaktayım."

Op. Dr. Akagün, "Tabi ki ameliyat sonrası tıbbi terimler dışında hastaların merak ettiği veya danışmak istediği konular ile ilgili onlara destek olmak ve hastalarımı herhangi bir tedirginlik altında bırakmadan süreci tamamlamak son derece önemlidir" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA