26 Kadın Daha İşaret Dili Sertifikası Aldı

Pursaklar Belediyesi Ayyıldız ve Hüma Sultan Hanım Evlerinde açılan işaret dili kursunu başarıyla tamamlayan 26 kadın, sertifika alarak yeni bir meslek sahibi oldu.

26 Kadın Daha İşaret Dili Sertifikası Aldı
Ayyıldız ve Hüma Sultan Hanım Evleri, işaret dili kursundaki ikinci mezunlarını verdi. Pursaklar’da geçen yıl açılan kursa çok sayıda hanım başvuru yaptı. 2016 yılı Ekim ayında başlayan 120 saatlik kursu başarıyla tamamlayan 26 kursiyer, emeklerinin meyvesini alarak sertifika sahibi oldu. Alınan bu sertifikalar hanımlar için yeni iş imkânı sunacak. Diğer kursiyerlerin de mezun olmasının ardından başlayacak olan 2. kademe işaret dili kursuna ise ön lisans ve lisans mezunları katılabilecek. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kadınlar, Ankara’da düzenlenen "İşitme Engelliler Konuşuyor, E-Devlette Engel Yok" paneline de katılma imkanı bulup uygulama yaptı.

Hem eğitim kalitesini arttırmak hem de hanımları meslek sahibi yapmak için kolları sıvayan Pursaklar Belediyesi, 5 ayrı mahallede kadınlara yönelik sağlık, spor, eğitim, kültür, sanat ve meslek kursu alanında hizmetlerini sürdürüyor.
Kaynak: İHA