Semt Konaklarına Yılda 80 Bin Misafir

Beyoğlu Belediyesinin, halkın yaşam kalitesini artırmak ve mahalle kültürünü yaşatmak amacıyla ilçenin 14 farklı bölgesinde açtığı Semt Konaklarından yılda yaklaşık 80 bin kişinin faydalandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Beyoğlu Belediyesi, ilçenin 14 farklı noktasında açtığı Semt konakları ile halkın kişisel ve kültürel gelişimine katkı sunmaya devam ediyor.

Beyoğlu halkının yaşam kalitesini artırmak ve mahalle kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan bu merkezlerde, eğitimden sağlığa, sosyal yardımlaşmadan kültür hizmetlerine kadar birçok alanda hizmet veriliyor.

Toplumun her kesimini kapsayan bu hizmetlerden yılda yaklaşık 80 bin kişi faydalanıyor.

Alev Ofluoğlu Çıksalın Semt Konağını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, incelemede bulundu. Semt konağı yöneticileri ve kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Demircan, talep ve önerileri dinledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demircan, semt konaklarının önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Mahalleyi inşa ederken camisiyle, tekkesiyle, medresesiyle, çeşmesiyle bizim geleneğimize uygun, insanların topluca yaşayabilecekleri alanlar göz önünde bulundurulmalı. Çünkü insanların ihtiyaçlarını mahallelerinde çözme düşüncesi hep vardı. Ama şehir hayatı, göçler hızlı büyüdüğü için mahalleleri mahalle formatından çıkartan mahalle merkezindeki hizmetin eksikliğindendi. İşte yeniden o mahalle kavramına dönebilmek adına mahallelinin ihtiyacını mahallede karşılayacak bir mekanizma kurmak kaçınılmazdı. Yani tarihte kentten ibarettir. İnsanların ihtiyacını belirleyicidir. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak insanların o medeni ihtiyaçlarını mahallede yerinde çözme fikriyle bu işi geliştirdik.''

Kaynak: AA