'Dertliler Hareketi'nden BM'ye Tepki

Hareket üyeleri, özellikle Müslümanların yoğun olarak yaşadığı ülkelerdeki insanlık trajedilerine duyarsız kaldığı gerekçesiyle BM'ye tepki gösterdi.

'Dertliler Hareketi' üyeleri, özellikle Müslümanların yoğun olarak yaşadığı ülkelerdeki insanlık trajedilerine duyarsız kaldığı gerekçesiyle Birleşmiş Milletler'i (BM) protesto etti.

BM'nin Ankara ofisi önünde toplanan hareket üyeleri, BM aleyhine sloganlar attı ve protesto içerikli dövizler taşıdı.

Dertliler Hareketi Koordinatörü Selman Enes Yücel, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki son terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Müslümanların dünyanın farklı noktalarında ölümle yaşam arasında kaldığı günler yaşadığını anımsatan Yücel, Suriye'de, Filistin'de, Irak'ta ve Arakan'da yaşananları uluslararası örgütlerin uzun süredir görmezden geldiğini ifade etti.

Selman Enes Yücel, yaşanan olaylar karşısında BM'nin güven, huzur ve adalet dağıtma konusunda adım atmadığını, BM'nin geçmişte Bosna Hersek'de olduğu gibi Suriye'de de sınıfta kaldığını kaydetti.

İslam dünyası örgütlerini de eleştiren Yücel, İslam ülkelerinin tepkisizliğine rağmen Dertliler Hareketi olarak zalimlerin zulmünü haykırmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri, polislere karanfil verdi.

Kaynak: AA