BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

'Bölücü terörist unsurlar, ülkemizi bir iç çatışmaya götürmek, KürtTürk çatışması yaratmak istiyorlar. Ancak milletimiz tüm fertleriyle buna müsaade etmedi, etmeyecek'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bölücü terörist unsurların, Türkiye'yi bir iç çatışmaya götürmek ve Kürt-Türk çatışması yaratmak istediğini ancak milletin buna müsaade etmediğini belirtti.

Destici, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları nedeniyle yasta olduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.

Hükümetin, siyasi partilerin ve milletin terör olayları karşısında dik duruş sergilediğini ifade eden Destici, gösterilen metanet, sağduyu ve birlik duygusunun takdire şayan olduğunu bildirdi.

Destici, PKK'nın ve arkasındaki emperyalist küresel güçlerin birinci amacının bu eylemleri provokasyona dönüştürmek olduğuna işaret etti. Desteci, 'Bölücü terörist unsurlar, ülkemizi bir iç çatışmaya götürmek, Kürt-Türk çatışması yaratmak istiyorlar. Ancak milletimiz tüm fertleriyle buna müsaade etmedi, etmeyecek. Bu hain mihraklar ayrıca, ülkemizde bir korku ve şiddet sarmalı içerisinde bir güven bunalımı meydana getirmek, bir korku imparatorluğu oluşturmak amaç ve gayesi içerisindeler.' diye konuştu.

Destici, terör saldırılarının en ince ayrıntısına kadar araştırılması gerektiğini, terörle mücadelenin sadece bireysel değil, siyasi ve ekonomik boyutta da yapılması gerektiğini vurguladı.

- 'Suriye halkının çıkarları gözetilmeli'

Suriye ve Irak'ta da büyük acılar yaşandığını dile getiren Destici, Halep'te yaşanan katliamlara, başta Batı'nın sessiz kaldığını anımsattı.

Desteci, Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması ve demokratik bir ülkenin oluşturulması için bölge halkının çıkarlarının gözetilmesini istedi.

Türkiye'nin, Suriye'deki iç savaş nedeniyle çok ağır bedeller ödediğine dikkati çeken Destici, PKK'nın uzantısı olan PYD'nin de bu bedellerden biri olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA