Afyonkarahisar Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Kayseri’de dün meydana gelen bombalı saldırıda şehit düşen Er Kamil Tunç, memleketi Afyonkarahisar’da düzenlenen askeri törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende şehidin anneannesi Elif Yıldırım, “Götürmeyin dayanamaz anası ile babası. Götürmeyin Kamilimi götürmeyin. Kamilim bir taneydi, pek zor büyütmüştüm, pek bir tatlıydı” diyerek gözyaşı döktü.

Afyonkarahisar Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı
Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen askerlerden Afyonkarahisarlı Er Kamil Tunç, babaevi olan Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesinde düzenlenen askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan kalabalık bir konvoy ile 112 Acil Servis ambulansı ile alındıktan sonra önce helallik alınmak üzere Merkez Mahallesi’ndeki babaevine getirildi.

Burada gözyaşları sel olurken, şehidin ailesi ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit yakınlarını askerler ve vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi tekrar konulduğu ambulans ile törenin yapılacağı Merkez Camii’ne getirildi.

Şehit Tunç’un naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında ve tören kıtasının selamlaması ile katafalka konuldu.

Anneannenin feryatları yürekleri dağladı

Şehidin anneannesi Elif Yıldırım’ın tören alanında söyledikleri herkesi hüzne boğdu. Acılı anneanne, “Gitme Kamilim gitme. Götürmeyin dayanamaz annesi ile babası. Götürmeyin Kamilimi götürmeyin. Kamilim bir taneydi, pek zor büyütmüştüm, pek bir tatlıydı. Dayanamıyorum be buna, dayanamıyorum Kamilime” diyerek feryat etti. Yıldırım, ağır yaktığı sırada oturduğu yerden bir anda kalkıp torununun tabutuna sarıldı. Acılı anneanneyi askerler ve protokol üyeleri sakinleştirmeye çalıştı.

Acılı kız kardeş ağabeyine sadece “Nereye gidiyorsun?” diyebildi

Cenaze töreni boyunca şehidin babası İsmail Tunç ve kız kardeşi Emine Yalçın ayakta durmakta zorluk çekerken, acılı baba ve kızın cenaze töreni boyunca birbirlerinin ellerini bırakmadıkları gözlendi. Oturtulduğu sandalyede gözyaşları ile ağabeyinin tabutuna bakan Emine Tunç, “Nereye gidiyorsun, nereye gidiyorsun” dedi.

Acılı kardeşi yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehidin annesi Hamiyet Tunç’un ise dün haberi aldıktan sonra Hocalar Devlet Hastanesine kaldırıldığı ve dünden bu yana müşahede altında olduğu belirtildi. Acılı annenin hastanede olmasından dolayı oğlunun cenaze törenine katılamadığı aktarıldı.

Şehidin sözlüsü Gonca Gülhan da cenaze töreni boyunca yakınlarının yardımı ile ayakta durdu. Tabuta sarılan ve gözyaşı döken Gülhan’ı yakınları tabutun başından uzaklaştırdı.

Şehidin yakınları cenaze töreni boyunca şehidin tabutunun önünde duran çerçeveli fotoğrafı öpüp kokladılar. Bu sırada çerçeve yere düşüp camı kırılınca şehidin kız kardeşi feryat edip, “Kaldırın o fotoğrafı ne olur kaldırın” dedi.

Camı parçalanan fotoğraf, daha sonra camlar çıkarılarak tekrar yerine konuldu.

Cenaze töreninde şehidin teyzesinin “Senin annenin yüreğine nasıl kor ateşler düştüyse onlarındakine de inşallah düşürsün” sözleri herkesi duygulandırdı.

Cenazede çatıların üzerinde saf tutuldu

Şehidin cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mehmet Parsak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, ilçe ve belde belediye başkanları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehit Tunç’un cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırdı. Cenaze namazında meydana yer kalmayınca bazı vatandaşlar iş yerlerinin çatılarına çıkarak saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehit Tunç’un cenazesi bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşındıktan sonra cemaat tarafından alınarak Hocalar ilçe mezarlığına götürülüp, burada defnedildi.
Kaynak: İHA