Girişimci Adayları Belgelerini Aldı

Çalışma ve İş Kurumu Bafra Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Yakakent Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 4 gün süren “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sona erdi.

Girişimci Adayları Belgelerini Aldı
Eğitimin sona ermesi dolayısı ile Yakakent Belediyesi Çözüm Merkezi’nde sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İŞKUR Samsun İl Müdür vekili Sait Gül, Çalışma ve İş Kurumu Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, SGK Bafra Şube Müdürü Murat Çakıcı, Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, Yakakent Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Keskin, Çalışma ve İş Kurumu Bafra Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinatör şef Cemal Özer ile girişimciler katıldı.

Belge töreni başlamadan önce girişimci kadın kursiyerler tarafından hazırlanan ve ilerleyen günlerde bir proje kapsamında Yakakent ilçesine özgü adlandırılacak “tirit” yemeği yenildi, kabak tatlısı ikram edildi.

Program Çalışma ve İş Kurumu Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik’in kurs ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çalışma ve İş Kurumu Bafra Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Yakakent Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 4 gün süren ‘32 saat Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursumuza 25 kişi katıldı.

Devletten destek almak isteyen 25 girişimciye tarafımızdan proje hazırlama teknikleri öğretildi. Genç girişimciler girişimcilik konusunda bilgiler aktarıldı. Kursumuzun başlangıcından bitimine kadar desteklerini esirgemeyen başta Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, Yakakent Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Keskin ve genç girişimcilere teşekkür ederim” dedi.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, genç girişimcilere hitaben yaptığı konuşmada belgelerin hayırlı olmasını dileyerek, Yakakent ilçesinin ekonomisine katkıda bulunmasını söyledi.

Kıyma ayrıca Yakakent ilçesinin turizmi, ekonomisi, yöresel yemekler hakkında bilgiler aktardı.

İŞKUR Samsun İl Müdür Vekili Sait Gül ise İŞKUR’un projeleri, çalışmaları ve açılan kurslarla ilgili geniş bir bilgi sundu. Konuşmalardan sonra ise genç girişimcilere belgeleri verildi.

Kaynak: İHA