Tunceli'de Kar Nedeniyle Elektrik Kesintileri

Kar yağışı sebebiyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızadan dolayı 3 ilçe merkezi, bir belde ve bazı köylerde elektirik kesintisi yaşanıyor.

Tunceli'de etkili olan kar yağışı sebebiyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızadan dolayı 3 ilçe merkezi, bir belde ve bazı köylerde elektrik kesintisi yaşandığı bildirildi.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Tunceli İl Müdürü Vedat Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının kent genelinde etkili olmaya devam ettiğini belirtti.

Kar yağışı yüzünden enerji nakil hatlarında arızalar meydana geldiğini ve tüm ekiplerin sahada çalışma yürüttüğünü ifade eden Şeker, şunları söyledi:

'İlimizde son 24 saatte enerji nakil hatlarımızın üzerinde sulu kardan dolayı oluşan buz yükü nedeniyle kopmalar meydana geldi. Bu kopmalara bağlı olarak şuan itibariyle Ovacık, Pertek, Nazımiye ilçeleri ile Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belde merkezi ve beldeye bağlı Demirkapı ile Başakçılar köy gruplarına enerji taşıyan nakil hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle elektrik veremiyoruz. Ekiplerimiz kar yağışının durmasını beklemeden etkili olan sis ve tipiye rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.'

Şeker, karın bazı köy yollarını kapatması dolayısıyla çalışmalarını güçlükle sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA