Mısır'daki Bombalı Saldırı

Katar Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da Kıptilere ait bir katedraldeki saldırıya ülkenin adının karıştırılmasını kınadı.

Katar, Mısır'ın başkenti Kahire'de Kıptilere ait bir katedralde yaşanan saldırıya ülkenin adının karıştırılmasına tepki gösterdi.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi Sorumlusu Ahmed er-Ramihi tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu patlama meselesine Katar'ın isminin karıştırılmasının kesin bir şekilde reddedildiği ve bu açıklamaların kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, 'Ne gerekçeyle olursa olsun Mısır'ın herhangi bir kusurunu örtmek hedefiyle Katar'ın isminin karıştırıldığı bu gibi açıklamalar, kardeş halklar arasındaki insani duyguları alevlendiriyor, kardeşlik bağları ve ilişkilerin derinleştirilmesini engelliyor.' ifadesi kullanıldı.

Saldırının zanlısı Mehab Mustafa Seyyid Kasım'ın yüz binlerce kişi gibi vize alarak 3-12 Aralık 2015 tarihlerinde Katar'da bulunduğu aktarılan açıklamada, söz konusu kişinin girişine izin verilmemesi, tutuklanması yönünde Mısır makamlarından veya Interpolden kendilerine herhangi bir talebin iletilmediği belirtildi.

Katar'ın terörün her türlüsüne karşı olduğu vurgulanan açıklamada, iki ülke halkları arasındaki kardeşlik bağlarının mesnetsiz iddialar nedeniyle sarsılmayacağı vurgulandı.

Açıklamada, Kahire'de Kıptilere ait bir katedralde meydana gelen saldırıyı kınadıkları yinelenerek, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyede bulunuldu.

Mısır İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, katedral saldırısının şüphelilerinden Mehab Kasım'ın 2015 yılında Katar'a giderek, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile irtibata geçtiği ve saldırılarını yapmak üzere Sina'ya döndüğü iddiasında bulunulmuştu. Açıklamada ayrıca zanlının Katar'daki İhvan yöneticileriyle irtibatını sürdürdüğü öne sürülmüştü.

Başkent Kahire'de Kıptilere ait bir katedral yakınlarında yaşanan patlamada 25 kişi ölmüş, 49 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA