İstanbul Ve Ankara'da 'Halep' Protestosu

Rusya Konsolosluğu önünde toplanan kalabalık, Halep’te sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıları protesto etti.

İstanbul Ve Ankara'da 'Halep' Protestosu
Halep’te sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıları protesto etmek için Özgür- Der öncülüğünde bir grup, gece saatlerinde İstiklal Caddesi Rusya Konsolosluğu önünde toplandı. ’Emperyalist Rusya, Suriye’den Defol’ yazılı pankart taşıyan yaklaşık 100 kişilik grup dövizler açarak, sloganlar attı. Suriye’nin Halep kentinde Rusya, İran, Hizbullah ve Beşşar Esed güçleri tarafından gerçekleştirilen katliamları protesto etmek için toplanan grup, "Katil Putin, Katil Hamaney!", "Halep Halkı Yalnız Değildir!", "Katil Esed, Katil PKK!", "Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık!", "Katil Esed, İşbirlikçi CNN!" sloganları attılar. Olası bir olumsuzluğa karşı Rusya Konsolosluğu önünde önlem alan çevik kuvvet ekipleri konsolosluğunun önünü TOMA’ larla kapattı. Eylemin sona ermesiyle grup olaysız bir şekilde dağıldı.

ANKARA’DA FA PROTESTOLAR VARDI

Rusya ve İran Büyükelçilikleri önünde toplanan kalabalık, iki ülkenin Suriye politikasını protesto etti.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 50 kişilik grup, gece saatlerinde Rusya Büyükelçiliği önüne geldi. Burada sloganlar atan grup üyeleri, Rusya’nın Suriye politikalarını eleştirdi.

Eylemlerini bir süre sürdüren grup, daha sonra İran Büyükelçiği’ne yürüdü.

Tahran Caddesi üzerinde bulunan İran Büyükelçiliği önünde toplanan eylemciler, “Halep Türk’tür Türk kalacak”, “Halep İran’a mezar olacak” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attı. Bir süre dua ve Kur’an-ı Kerim’den sureler okuyan grup, olaysız şekilde dağıldı.

Polis ekipleri, her iki büyükelçilik önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: İHA