Tataristan'da Mevlit Kandili

Tarihi Bolgar kentindeki Ak Cami'de düzenlenen programda birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'ndeki tarihi Bolgar kentinde bulunan Ak Cami'de düzenlenen Mevlit Kandili programında, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Programa, Tataristan'ın Birinci Cumhurbaşkanı Mintimer Şeymiyev, Tataristan Cumhuriyeti Müftüsü Kamil Semigullin, Rusya Müslümanları Merkezi Dini İdare Başkanı Müftü Talgat Tacetdin, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ile çok sayıda imam katıldı.

Şeymiyev, burada yaptığı konuşmada, Bolgar kentindeki restorasyon çalışmalarında sona yaklaştıklarını belirterek, inşa edilecek Bolgar İslam Akademisi'nin açılışından sonra kentin daha da anlamlı bir merkeze dönüşeceğini dile getirdi.

Salman da Bolgar'da böylesin mübarek bir geceyi idrak ettikleri için sevinçli olduklarını söyleyerek, 'Türkiye'de neler hissediyorsak burada da aynı duyguları hissediyoruz. Dualarımız bir, kitabımız bir, kıblemiz bir, bizi biz yapan değerlerimizin hepsi bir. Hepimiz birlikte üzülüyoruz, duygulanıyoruz ve seviniyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi kıyamete kadar daim eylesin.' dedi.

Konuşmaların ardından ilahiler okundu.
Kaynak: AA