Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı'nda çocuklar için uygulama eğitimleri.

Tepebaşı Belediyesinin, okul öncesi yaş grubundaki çocukların eğitimlerine katkıda sunmak amacıyla düzenlediği oyun ve beceri çalışmaları devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3-5 yaş arası çocukların, Tepebaşı Belediyesi 29 Ekim Gençlik Merkezi'ndeki atölye çalışmaları sürüyor.

Günde 2 saat verilen ücretsiz eğitimlerde el becerileri, resim yapma ve kitap boyama gibi uygulamalar yer alıyor.

Eğitimlerinin amacının çocukların beceri yeteneklerine katkıda bulunmak olduğu bildirildi.

- Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

Odunpazarı Belediyesi ve KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nde başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen sertifika törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, eğitim veren Prof. Dr. Necdet Sağlam ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Kurt, KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen eğitimlerin önemini dile getirerek, girişimciliğin özendirilmesi gereken bir iş olduğuna dikkati çekti.

- Seyitgazi Belediyesinden cami ve cemevi temizliği

Seyitgazi Belediyesi tarafından kurulan temizlik ekibi ilçe genelindeki cami ve cemevlerine temizlik hizmeti sunuyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, şimdiye kadar 62 cami ve 4 cemevi temizliğinin yapıldığı bildirildi.

Vatandaşların rahat ve ferah bir ortamda ibadetlerini yapmaları için çalışan temizlik ekiplerinin, minber, halı, kapı, cam, duvar, ayakkabılık ve şadırvanlara kadar geniş çaplı temizlik çalışması yaptığı kaydedildi.
Kaynak: AA