'Tarçın' Yeni Yuvasına Kavuştu

İçel Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi yetkililerince yaklaşık 1 ay önce sokakta hasta ve terk edilmiş halde bulunan ’Tarçın’ isimli köpek, yeni yuvasına kavuştu.

'Tarçın' Yeni Yuvasına Kavuştu
Sokak hayvanlarının her türlü bakım ve tedavilerinin yapıldığı İçel Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi, bir sahipsiz hayvanın daha sıcak yuvasına kavuşmasını sağladı. Barınak yetkilileri tarafından yaklaşık 1 ay önce sokakta bulunarak koruma altına alınan ve barınak personelinin sevgi ve ilgisi ile hayata tutunan Tarçın, 13 yaşındaki Emir ve annesi Eda Mertsöz tarafından sahiplenildi. Hayvan satın almak yerine sahiplenerek tüm ailelere örnek olacak bir davranış sergileyen Emir ve annesi Eda Mertsöz, yeni can dostları Tarçın’ın evlerine gelmesi ile birlikte keyifli bir süreç yaşadıklarını ifade etti.

Petshoplara giderek para karşılığında hayvan satın alınmasına karşı olduğunu ve hayvan sahiplenmek için barınakların tercih edilmesi gerektiğini ifade eden anne Mertsöz, Tarçın ile İçel Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde karşılaştıklarını ve Tarçın’ın artık ailelerinin bir üyesi olduğunu söyledi.

Mertsöz, “Oğlum ergenlik dönemine girdiği için ona bir arkadaş istemiştim. Ev şartlarımız uygundu. Bizim ruhsal ve fiziksel olarak da golden cinsine ihtiyacımız vardı. Ben petshoplara giderek para karşılığı hayvan satın alınmasına karşıyım. Alınan köpekler bir süre sonra ne yazık ki sokağa atıyorlar. Tercihimiz barınaktan sahiplenmek yönündeydi. Tarçınla da İçel Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nda tanıştık. Bir süredir birlikte yaşıyoruz. O artık ailemizin bir üyesi” dedi.

İçel Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde kendilerine verilen bilgiler ve personelin ilgisi ile karşılaştıklarında sahiplenme konusunda doğru bir karar verdiklerine emin olduklarını kaydeden Mertsöz, hayvan sahiplenmek isteyen tüm ailelerin gönül rahatlığı ile Geçici Hayvan Bakım Evi’ne giderek kolayca hayvan sahibi olabileceklerini söyledi.

Mertsöz, “Bu bölgede böyle bir hizmet olduğunu bilmiyordum. İçeri girdiğiniz andan itibaren kimlik sorgulamanız yapılıyor ve geliş amacınız soruluyor. Gayet temiz ve düzenli bir barınakla karşılaştık. Hayvanların iyi bakıldığını ve sağlıklı olduklarını hemen anlıyorsunuz. Personel ve veterinerler bizi gezdirerek bilgilendirdiler. Sahiplendirme için her türlü bilgiyi verip, uyarılarda bulundular. Gerekli işlemler yapıldıktan ve Tarçın’ın sağlık karnesi çıkarıldıktan sonra alıp evimize geldik. Tarçını aldıktan sonra Geçici Hayvan Bakım Evi yetkilileri düzenli aralıklarla arayıp bir sorun olup olmadığını soruyor ve ilgileniyorlar. Tarçın geldiğinde sevgiye çok açtı. Eğitime çok çabuk cevap verdi” şeklinde konuştu.

Tarçın’ı çok sevdiğini ve birlikte eğlenceli vakit geçirdiklerini söyleyen 13 yaşındaki Emir Karataş, annesi Eda Mertsöz ile beraber küçük bir araştırma yaparak İçel Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’ne geldiklerini, Tarçınla burada karşılaştıkların söyledi.

13 yaşındaki Emir, “Tarçın çok zeki bir köpek. Onunla eğlenceli vakit geçiriyoruz. Tarçın’ı çok seviyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA