Mahmutbegovic'ten AA'ya Ziyaret

Bosna Hersek Federasyonu Başkan Yardımcısı Mahmutbegovic, AA'nın Saraybosna'daki ofisini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) Başkan Yardımcısı Melika Mahmutbegovic, Anadolu Ajansının Saraybosna'daki ofisini ziyaret ederek, BHS Editörü Hakan Çelik'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber merkezini ziyaret ederek AA çalışanlarıyla sohbet eden Mahmutbegovic, AA'nın Saraybosna'daki ofisini ilk kez ziyaret etme imkanı bulduğunu belirterek, 'Buraya gelip kurumunuzun kapasitesini görmüş olmaktan memnuniyet duyuyorum. AA çatısı altında eğitimli, alanında uzman birçok gazetecinin, tercümanın ve diğer çalışanların olduğunu görmek beni çok mutlu etti.' diye konuştu.

Günümüz dünyasında medyanın en büyük yatırımlardan olduğunu vurgulayan Mahmutbegovic, 'Söz konusu tarafsız gazetecilik ve tarafsız bilgilendirme olduğunda, bunun her ülke için ilk sırada yer aldığını söyleyebiliriz.' dedi.

AA'nın çalışmaları ve tarafsız haberleriyle Bosna Hersek halkına ve tüm Balkanlar'a hizmet sunduğunu kanıtladığını belirten Mahmutbegovic, 'Tarafsız bir haber ajansının, tarafsız gazeteciliğin bu bölgedeki varlığı, Bosna Hersek ve Balkan halkına yapılabilecek en büyük yardımdır.' ifadelerini kullandı.

Mahmutbegovic, tarafsız medyanın ve tarafsız haberciliğin Bosna Hersek'in daha iyi bir geleceğe ulaşması için de etkili olabileceğine işaret ederek, 'Bilgi her şeyin anahtarıdır. Saraybosna'da böyle bir haber ajansının varlığı beni memnun ediyor.' dedi.

AA'nın dünyanın ilk beş haber ajansı arasına girme hedefini gerçekleştireceğine olan inancını dile getiren Mahmutbegovic, çalışmalarında başarılar diledi.

Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren BHS Editörü Çelik, AA'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' isimli kitabını Mahmutbegovic'e takdim etti.

Çelik, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında Bosna Hersekli siyasilerin Türkiye'ye destek verdiklerini anımsatarak, Türkiye'nin terörle mücadelesinde verdiği destek için Mahmutbegovic nezdinde, ülkedeki tüm siyasilere teşekkür etti.
Kaynak: AA