Elazığ'da Terör Operasyonu

Kent merkezi ile Karakoçan, Alacakaya, Arıcak, Palu ve Keban ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı Valilik: 'Operasyonda, terör örgütü PKK/KCK ile FETÖ/PDY mensuplarınca yoğun kullanılan yayınların bir arada ele geçirilmesi, 2 örgütün iş birliği açısından dikkat çekici bulunmuştur'.

Elazığ merkez ile Karakoçan, Alacakaya, Arıcak, Palu ve Keban ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 8 zanlı yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca 4 Kasım'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik Karakoçan, Alacakaya, Arıcak, Palu ve Keban ile merkezde ikamet eden 11 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonda 8 zanlının yakalandığı, 3 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü kaydedilen açıklamada, 5 av tüfeği, 3 av tüfeği şarjörü, 26 tabanca fişeği, birer kurusıkı tabanca, keskin nişancı dürbünlü av tüfeği ve tabanca şarjörü, bir takım terörist kıyafeti, üzerinde terör örgütünü simgeleyen yazılar bulunan 6 kıyafet, çok sayıda dijital veri ve doküman ile terör örgütü PKK/KCK ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarınca yoğun kullanılan yayınların ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, 'Terör örgütü PKK/KCK ile FETÖ/PDY mensuplarınca yoğun kullanılan yayınların bir arada ele geçirilmesi, 2 örgütün iş birliği açısından dikkat çekici bulunmuştur.' ifadesi kullanıldı.
Kaynak: AA