CHP Milletvekili Erol'un Basın Toplantısı

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, görevden alınan kamu çalışanları ve Munzur Vadisi'ne yapılması planlanan baraj projesine ilişkin olarak Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceğini söyledi.

Erol, partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, 'Büyük ihtimalle yarın sayın başbakanla görüşeceğiz. İhraç edilen hem öğretmenler hemde sağlık çalışanları için yarın sayın başbakana taleplerimizi iletip bundan sonra Tunceli'de diğer kamu kuruluşlarında da bu tür durumların olmamasını isteyeceğiz, gerekçelerini anlatacağız. Hükumetin bu yönde bir politikası var. Özellikle Tunceli'de sendikal eylemlerde bile bulunan insanları işlerini kanun hükmünde kararnameyle fes ederek ihraç etmeleri burada geriye dönüşü zor olan bir süreci yaratıyor.' dedi.

Munzur Vadisi'nde yapılması planlanan baraj ve HES projelerine ilişkin de görüşme yapacağını belirten Erol, şunları söyledi:

'Bunun yanı sıra Munzur Vadisi'nde yapılması planlanan baraj projelerinin iptali için sayın başbakana ricada bulunacağız. Bizim için öncelikli iki konu var birincisi iadeler, ikincisi ise bu HES ve barajlar. Çünkü buradaki doğayı tahrip eden, kültürü, yaşam tarzını tahrip eden ve bununla ilgili de Tuncelililerin son derece duyarlı olduğu bir konu. Bu konuyla ilgili geldik gerekli çalışmalarımızı, görüşmelerimizi yaptık. Yarın da büyük bir ihtimalle mecliste sayın başbakanla görüşeceğim.'

Erol ayrıca HDP'ye yönelik operasyonlar içinde, 'Parlamenter sistemde her milletvekilinin yasal bir takım güvencelerinin olması doğal. ama yargı karşısında, hukuk karşısında hiç kimse yargılanamaz, sorgulanamaz olmamalı. İnsanlar suç işleyebilir. Suç işlerken mevki, makam sahibi veya milletvekili de olabilirler. Ben yargılanmalarını çok şey karşılamıyorum. Herkes yargılanabilir. Ama bu tür görevlerde bulunan birilerinin kaçma veya delil karartma durumu olmadığı için tutuklu yargılanmaları bence doğru değil. Tutuksuz yargılanabilirlerdi.' diye konuştu.

Kaynak: AA