Kadına Yönelik Şiddet Protesto Edildi
İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti. Kadına yönelik şiddet sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

"DELİ RAPORU ALMAK İÇİN HASTANELERDE YATIYOR"
Eşi tarafından öldürülen Halide Özpolat’ın kızı Zekiye Kaya ise, “Annem 7 ay önce vahşi bir şekilde canice öldürüldü. Babam demek istemiyorum annemin katili diyorum. Vahşi bir şekilde öldürüldü. Annemin çene kemiklerini yerden topladım. Yüzünü darmaduman etmişti ve annem bunu hak etmiyordu. 7 aydır hapse bile girmedi. Deli raporu almak için hastanelerde yatıyor. Ben bu adaletsizliği artık durdurun diyorum. Cezasını çeksin istiyorum” şeklinde konuştu.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkanı Gülsüm Kav ise, kadın cinayetlerini durdurmak için çalıştıkları gibi çocukların da örselenmemesi için mücadele edeceklerini dile getirdi.
Mağdur yakınları konuşma sırasında duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Eylemin sonunda hayatını kaybeden kadınlar için gökyüzüne balon bırakıldı.
