Ercik; 'Şiddeti Ortadan Kaldırmak İçin Ortak Mücadele Şart'

AK Parti İçel İl Başkanı Cesim Ercik, kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmanın ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile mümkün olabileceğini söyledi.

Ercik; 'Şiddeti Ortadan Kaldırmak İçin Ortak Mücadele Şart'
Ercik, ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, AK Parti olarak kadına karşı şiddete mücadelede sıfır tolerans ilkesini gözettiklerini belirterek, bu çerçevede aile içi şiddetin, töre ve namus cinayetlerinin engellenmesi için hukuki altyapıda büyük ilerlemeler sağladıklarını kaydetti.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yeni hizmet sunum modelleri ürettiklerini ifade eden Ercik, “Kadının saygınlığından hareketle, modern fiziki şartlara sahip kadın konukevlerinde kalan mağdur kadınlarımızın kendi kendilerine yeterli olmaları, hayata daha sağlam tutunabilmeleri için daha geniş istihdam imkanları oluşturacağız. AK Parti olarak kadına şiddete karşı mücadeleyi en önemli politikalarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu noktada TBMM çatısı altında Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu kurmak, attığımız adımların en somut örneklerindendir. Bu komisyon bünyesinde kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması adına inceleme, denetleme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyor, yaptığımız bu çalışmaların kadınlarımız adına pozitif şartlar oluşturması için çabalıyoruz. Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmanın ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile mümkün. Bu düşüncelerle tüm dünyada kadınların uğradıkları şiddetin ortadan kalkmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA