Afyonkarahisar'da Halk Günü

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, Afyonkarahisar'da ilk kez düzenlenen halk gününde vatandaşlarla bir araya geldi.

Valilik binasında gerçekleşen halk gününde vatandaşların taleplerini ve şikayetlerini dinleyen Günay, yaptığı konuşmada, uygulamayla vatandaşlarla her ay düzenli olarak bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Günay, halk günü uygulamasıyla vatandaşların sorun ve taleplerini birinci ağızdan almak istediklerini ifade ederek, 'Başbakanlığımızın ve bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda vatandaşlarımızı dinleyebileceğimiz halk günlerini yapmayı uygun bulduk. Her ay yapmayı düşündüğümüz bu toplantılarda, halkımızın şikayetlerini, sorunlarını, dileklerini ilk ağızdan dinleyeceğiz. Görüntülü, sesli ve yazılı olarak kayıt alacağız. Vatandaşımızın şikayetini ilgili kurumlara bildirerek, takiplerini yapacağız.' diye konuştu.

Günay'ın ardından söz alan Metin Demiröz isimli bir vatandaş, düzenli bir işi ve sigortası olmadığını belirterek, 1 Kasım'da motosikletiyle seyir halinde iken bir aracın çarpması sonucu yaralandığını ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde ayağından ameliyat olduğunu söyledi.

Demiröz, ayağına protez takılması gerektiğini ve 6 ay gibi bir süre iş göremez olacağı için aile olarak zor günler geçirdiklerini ifade ederek yardım istedi.

Günay, gerekli işlemlerin başlatılacağını ve konunun takipçisi olacağını söyledi.

Toplantıya katılan mahalle muhtarları, toplantının iyi düşünülmüş bir etkinlik olduğunu belirterek, görüş ve önerilerini dile getirdi.

Kaynak: AA