Delican'dan Balbay'a 'Hatırlatma'
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın, “İzmir’i proje çöplüğü haline getirdiniz” sözlerine karşılık İzmir’de gerçekleşen projeleri hatırlatarak, “Hatırlatacak çok şey var ama hangisini hatırlatalım onu hatırlamakta zorlanıyorum” dedi.

Balbay’a cevap AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’dan geldi. İzmir’de hayata geçen projeleri hatırlatan Delican, “İzmir’e yaklaşık 14 yıllık iktidarda 30 milyardan fazla yatırım yapıldı. Hatırlatacak çok şey var ama hangisini hatırlatalım onu hatırlamakta zorlanıyorum. Hizmet açısından İzmir’i Türkiye’nin İstanbul’dan sonra 2. kenti yapılmaya çalışıldığını hatırlatalım" diye konuştu.
“Hatırlatalım”
Balbay’a seslenen Delican, “İzmir’e gelip giderken hangi modern hava yolu ile geliyor, Konak’a giderken hangi tünelden geçiyor onu hatırlatalım. Eğer kullanıyorsa İZBAN’ı hatırlatalım. İZBAN ortak proje ancak temel sistemi TCDD kurguladı. İzmir’de çevre yolunu kullanıyorsa onu da hatırlatalım. 2018’de İstanbul’a gidip geleceği otobanı, Manisa’ya giderken kullanacağı otobanı hatırlatalım. Sasalı’ya gidiyorsa o otoyolu da hatırlatalım. 18 yıl bitmeyen Bayraklı tünellerinden geçiyorsa onu hatırlatalım. Bayraklı tünele girmeden önce başını çevirirse devam eden hastaneyi görecektir. Torbalı’da bitecek olan, Selçuk’ta başlayan hastaneleri hatırlatalım. Aliağa’da, Kınık’ta ve Foça’da yeni hastane yapılıyor. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ek binaları hatırlatalım. Eğer hastaneye gidiyorsa kuyruklardan beklemeden nasıl hizmet verildiğini bir kez daha hatırlatalım. Çok rahatlıkla ilaç alabilen insanları hatırlatalım. Nemrut ve Çandarlı limanları ile kentin nasıl limanlar kenti olacağını hatırlatalım. Açılan derslikleri, duble yollarımızı, bölünmüş yollarımızı hatırlatalım” ifadelerini kullandı.
