Kumkapı Geri Gönderme Merkezindeki Yangın

İçişleri Bakanlığı: 'Merkezdeki kadın ve çocuklardan oluşan 119 kişi, yangından bir gün önce Selimpaşa Geri Gönderme Merkezine sevk edilmiştir' 'Kumkapı Geri Gönderme Merkezinde bulunan yabancıların nakil işlemleri peyderpey devam etmiş ve tamamlanmıştır'.

İçişleri Bakanlığı, Kumkapı Geri Gönderme Merkezindeki kadın ve çocuklardan oluşan 119 kişilik grubun, burada çıkan yangından bir gün önce Selimpaşa Geri Gönderme Merkezine sevk edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kolluk birimlerince son dönemde gerçekleştirilen yoğun operasyonlar sonucu yakalanan ve geri gönderme merkezine teslim edilen düzensiz göçmen sayısının yükseldiği belirtildi.

Mevcut geri gönderme merkezlerinin kapasitelerinin yetersiz kaldığı ifade edilen açıklamada, yeni merkezlerin açılmasının zorunlu hale geldiği vurgulandı.

İstanbul'un Silivri ilçesinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı Selimpaşa Geri Gönderme Merkezinin geçen hafta hizmete girdiğine işaret edilen açıklamada, Kumkapı Geri Gönderme Merkezinde 19 Kasım'da çıkan yangından bir gün önce de kadınlar ve çocuklardan oluşan 119 kişilik grubun buraya nakledildiği kaydedildi.

'Kumkapı Geri Gönderme Merkezinde bulunan yabancıların nakil işlemleri peyderpey devam etmiş ve tamamlanmıştır.' ifadesine yer verilen açıklamada, yangın sırasında Kumkapı Geri Gönderme Merkezinden kaçan yabancıların yakalanması çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

İstanbul Çatalca'daki Binkılıç Geri Gönderme Merkezinin 10 gün içinde hizmete gireceğini belirtilen açıklamada, bu sürede İstanbul'da yakalanan erkek düzensiz göçmenlerin, diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edileceği ifade edildi.

Kaynak: AA