Mardin'de 182 Kişi İhraç Edildi

Resmi Gazete’de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Mardin’de 182 kamu personelinin görevine son verildi.

Yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete’de “Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” başlığıyla yayımlandı. Buna göre, 15 binden fazla kişi kamu görevinden çıkarılırken, 550 dernek ve 9 basın-yayın kuruluşu kapatıldı. KHK ile Kızıltepe Belediyesi’nde aralarında Fen İşleri Müdürü Mehmet Halit Karaboğa’nın da bulunduğu 65 kişi görevlerinden ihraç edildi. Nusaybin Belediyesi’nde ise 85 kişi görevinden ihraç edildi. Mardin merkez Artuklu ilçesinde 32 kişi ihraç edildi.

11 dernek ve 1 vakıf kapatıldı

Ayrıca 11 dernek ve bir vakıf da kapatıldı. KHK ile Mardin Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mardin Mezopotamya Politik Araştırmalar Derneği, Mardin Mezopotamya Sanat Derneği, Nusaybin Sakine Cansız Kadın Akademisi Derneği, Seyitler Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mardin Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Yeni Bahar Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmet Derneği, Midyat Genç İş adamları ve Genç Girişimciler Derneği, Mardin Mansuriye Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mardin İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği, Mardin Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği, Mardin Hidayet İlim ve Kültür Vakfı kapatıldı.

Rütbeli 5 asker de ihraç edildi

OHAL kapsamında 677 ve 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile TSK’da bin 259 personel ihraç edilirken, Mardin’de çeşitli rütbelerde 5 asker görevden ihraç edildi. Mardin’den Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Eser, Uzman Jandarma Çavuş Coşkun Dinç, Jandarma Üsteğmen Mehmet Yıldırım, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Kökcü, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Barış Fil ihraç edildi.
Kaynak: İHA