Yıldırım Belediyesi Kışa Hazır
Yıldırım Belediyesi, kış aylarında vatandaşların günlük yaşamda ve ulaşımda olumsuz bir durumla karşılaşmaması için gerekli tüm hazırlıklarını tamamlayarak teyakkuza geçti.

Yıldırım’da kış aylarının vatandaşları mağdur etmemesi adına tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizin tümünde, yüksek kısımlarında ve Uludağ eteklerinde kalan bölgelerde yoğun olarak yaşanan kar yağışı ile buzlanma sonrasında olumsuzlukların yaşanmaması, hemşehrilerimizin günlük yaşamının sekteye uğramaması ve en önemlisi de ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni Yıldırım’ın daha ulaşılabilir olması amacıyla kar yağışı ve buzlanmayla mücadele çalışmalarımız 7 gün 24 saat boyunca aralıksız sürecek. Vatandaşlarımız kış mevsimi süresince olası kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nin 444 16 02 numaralı telefonuna iletebilecekler. Herhangi bir kar yağışı ve buzlanma durumunda derhal harekete geçecek ekiplerimiz, tuzlama ve yol açma çalışmalarını öncelikli olarak ana yollar, okullar ve otobüs güzergâhlarında gerçekleştirerek sokak aralarında çalışmalar yapacak. Yıldırım’da hemşehrilerimizin yolları daima açık olacak” diye konuştu.
Kış lastiği vurgusu
Vatandaşların kesintisiz bir ulaşım için araçlarına kış lastiği takmaları konusunda da uyaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Hususi araçlarda belli durumlar dışında kış lastiği takma zorunluluğu olmasa da, vatandaşlarımızı kazalara ve ulaşımda aksamalara yol açmaması için bu konuda duyarlı olarak gerekli önlemleri almaya davet ediyorum. Öte yandan tüm hemşehrilerimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yönetmeliğine göre yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği takmaları gerektiğini unutmamalı” dedi.
