Siverek'te 15 Temmuz Konferansı

Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliği tarafından “Darbelerin Hayatımıza Etkileri ve 15 Temmuz” konferansı düzenlendi.

Siverek'te 15 Temmuz Konferansı
Yenişehir Mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Fikret Aslanparçası, Türkiye’nin her on yılda bir darbelere maruz kaldığını söyledi.



Son dönemlerde yaşanan sıkıntılara da değinen Aslanparçası, 15 Temmuz darbe kalkışmasının milletin dik duruşuyla geçiştirildiğini belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı sunumun ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Yazar ve Şair Mehmet Ragıp Karcı, katılımcılara Türkiye’de darbe tarihleriyle ilgili bilgi verdi.

Tüm darbelerin hayatı ve özgürlükleri kısıtladığını söyleyen Karcı, “Darbeler sadece maddi zararlar vermez, darbeler insanların ahlaki değerlerini de sarsar” dedi.

Askerlik yaptığı dönemde bir anısını anlatan Karcı, “Biz öğrenci iken memlekete gelmek için trene bindiğimizde bedava binmeye çalışırdık. Express trendeki lokantaya gidip bedava yemek yemeye çalışırdık. Bu bir ahlaki süzülme değil midir?” diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren konferansa İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ragıp Görgün, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Karakaş ve Hasan Postacı, Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Hastane Baştabibi Mehmet Nuri Konca ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA